Massages

De huidige maatschappij stelt hoge eisen aan ons presteren. Wat gebeurt er met je als je elke dag weer vijftig nieuwe e-mails in je mailbox aantreft, als je bang bent om te falen, als je veel taken en verantwoordelijkheden op je schouders hebt genomen? Het adrenalineniveau en de spierspanning stijgen waardoor de bloedtoevoer naar de organen wordt afgeknepen. De aanhoudende spanning (stress) heeft schadelijke gevolgen voor je spieren, je hart- en vaatstelsel en de spijsverteringsorganen. Dit kan zich uiten in hoofdpijn, hoge bloeddruk, indigestie, pijnlijke plekken in de spieren etc.
Een ontspanningsmassage of stoelshiatsu kan helpen om dit proces te doorbreken. Deze massage zorgt voor rust en herstel.

Als we ons zorgen maken of als we kampen met aanhoudende stress, dan gaan we vaak de schouders optrekken. De betrokken spieren zijn voortdurend licht aangespannen, komen niet tot rust en raken letterlijk in de knoop. Zo'n knoop kan veel pijnklachten in het schoudergebied veroorzaken. Ook langdurig in eenzelfde houding zitten of het herhaaldelijk uitvoeren van een bepaalde beweging kan leiden tot oververmoeide spieren. Een therapeutische massage kan de klachten verminderen of wegnemen.

Trainen van de spieren op conditie en kracht vraagt de nodige zorg. Het is belangrijk dat de stofwisseling in de spieren wordt gestimuleeerd zodat herstel vlotter verloopt en de spierfunctie verbetert.
Een sportmassage helpt hierbij en kan blessures voorkomen.

U kunt kiezen voor één soort massage of in overleg kiezen voor een combinatie van massages.

NB: bij bepaalde gezondheidsklachten kunnen vanwege contra-indicaties bepaalde massagevormen niet wenselijk of niet toegestaan zijn.